daanhendriks
daanhendriks


         

   
U bevindt zich hier: Home Over de fotograaf
       

Over de fotograaf

Op deze site wil Daan zijn passie voor de fotografie met jullie delen! Zijn aandacht is vooral gericht op de natuur. Natuurgebieden, dieren en allerlei weersverschijnselen vallen voor zijn lens. Hij heeft al voor enkele evenementen het fotowerk verzorgt en ook voor een aantal particulieren foto's in opdracht gemaakt!

Hieronder een korte biografie

Op 14 April 1991 komt Daan Hendriks te wereld. Begin 1993 verhuisd hij samen met zijn ouders en oudere broer (nu 30) naar het Noord-Hollandse Bennebroek waar hij tot de dag van vandaag nog steeds woont. Al gauw weet Daan wat hij wil, namelijk met dieren werken. Dat komt omdat vooral zijn ouders ook grote dierenliefhebbers zijn en hij al snel gewend raakte aan de viervoeters. Zo waren er altijd honden in huis en werden er regelmatig dierenparken bezocht. De keuze voor de Middelbare school was dus snel gemaakt, namelijk de Groenstrook in Aalsmeer. Op deze school kreeg hij de eerste kneepjes van het dierenvak onder de knie. Toch veranderd medio 2005 zijn beroepskeuze radicaal, doordat een andere intresse de overhand kreeg, namelijk het weer! Daarom gaat hij na de Tweede van de middelbare naar de MAVO in Heemstede, zodat hij zou kunnen doorstromen naar de HAVO. In de zomer van 2007 rond hij deze opleiding af... En ja hoor! Daan veranderde weer terug van richting. Hij kwam er tijdens zijn schoolperiode in Heemstede namelijk achter dat een zeer lange studie nodig is om als een goed werkende meteoroloog te functioneren. Ten tweede ook nog het feit dat het banenaanbod gering zou zijn. Daan besloot om naar het MBO Wellant in Aalsmeer te gaan om te leren voor een volwaardig dierverzorger. Dat is hem in 3 jaar gelukt (niveau 4!) Tijdens deze studie gebeurde er iets verschrikkelijks. Zijn vader overleed op 49 jarige leeftijd aan een hartstilstand. Een behoorlijke emotionele klap, maar na enkele weken wordt het dagelijkse leven weer langzaam hervat. Eind 2007 vond Daan pas de camera. Het gebeurde eigenlijk op zijn stage als hij enkele foto's moet schieten voor een verslag. Die enkele foto's hebben geleid tot een hobby van formaat. Al gauw ging het rode Casio cameraatje overal mee naar toe. De intresses van hem kwamen in zijn foto's snel naar voren (het weer, dieren, planten, natuur, e.d.). Op zijn 17de verjaardag betaalde zijn familie mee aan een nieuwe camera, namelijk de Canon eos 400D. De fotokwaliteit ging hiermee natuurlijk fors vooruit. Van 2 naar 10 megapixels om maar even te noemen...! Zijn vader was ook een fanatieke natuurfotograaf en liet enkele (tele)lensen achter, waardoor deze door Daan zijn impulsieve hobby een tweede leven krijgen... Toch een beetje dubbel natuurlijk. In 2009 kocht Daan een tweede camera, de Olympus SP 590 UZ vanwege vooral zijn grote zoom- bereik. Medio 2011 heeft hij beide camera's verkocht en ingeruild voor de Nikon 5100 D. 'Wat een prachtcamera', aldus Daan
Als fotograaf fotografeert Daan vooral nog voor zichzelf, maar af en toe al voor enkele commerciéle doeleinden. Kijk bij Evenementen voor deze foto's. Ook fotogafeert hij nu voor  een lokale krant de 'Heemsteder'. Verder heeft hij afgelopen najaar het wonderschone Zuid-Afrika leren kennen en is hij teruggekeerd met een volle rugzak kennis, ervaring en.. foto's!
Op het ogenblik werkt hij weer bij de Albert Heijn, maar binnekort ook als oproepkracht op enkele kinderboerderijen in Haarlem. Eindelijke in z'n eigen vak!
Verder houdt Daan van vissen, af en toe stappen, reizen, toneel spelen, tuinieren, etc.

Namens Daan veel plezier op deze website!

 
     


daanhendriks